Bosna i Hercegovina     | 28.03.2019. 11:46 |

VMBiH - Ministarstvo odbrane BiH uspješno provodi 'perspektiva' program

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine  usvojilo je danas na sjednici Informaciju o implementaciji „Perspektiva“ programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala i implementaciji Politike zaštite mentalnog zdravlja i psihosocijalne asistencije u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u  2018. godini. 

Data je podrška naporima i aktivnostima Ministarstva odbrane BiH u provođenju programa „Perspektiva“ i Politici zaštite mentalnog zdravlja i psihosocijalne asistencije u 2019. godini  

Ministarstvo odbrane više od pet godina uspješno provodi vlastiti "Perspektiva" program tranzicije i zbrinjavanja vojnog personala otpuštenog u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH, a uslijed ograničenja godina starosti i dužine vojne službe. U periodu od 2014. do 2018. odobrena su 233 projekta, najviše u oblasti poljoprivrede (125) i biznisa (97).

Istovremeno, ovo ministarstvo od 2016. godine uspješno provodi politiku usmjerenu na izgradnju i jačanje kapaciteta u oblasti zaštite mentalnog zdravlja i psihosocijalne asistencije pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH. U prošloj godini 96 pripadnika uspješno je prošlo proces psihosocijalne asistencije i relaksacije, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo