Ekonomija     | 28.03.2019. 11:01 |

Simpozij o upravljanja komunalnim otpadom, vodama i energetskom efikasnošću

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Drugi simpozij "Upravljanje komunalnim otpadom, upravljanje vodama i energetskom efikasnošću u Federaciji BiH" održava se danas u Sarajevu, u organizaciji Udruženja poslodavaca komunalne prvirede u FBiH.

Na Simpoziju će predstavnici javno komunalnih preduzeća prezentirati planirane projekte i projekte dobrih praksi, iskustva i primjene savremenog upravljanja komunalnim otpadom, upravljanje vodama i energetskom efikasnošću u FBiH.

- Udruženje poslodavaca komunalne privrede u FBiH u okviru svojih aktivnosti, između ostalog, organizira ovakve skupove na kojima prisustvuju komunalna preduzeća kao i predstavnici njihovih osnivača, općina, gradova, kantona, gdje se razgovara o svim komunalnim problemima sa kojima se susrećemo i razmjenjujemo dobre prakse i iskustva, realizirane projekte - kazao je Feni predsjednik UO UPKP FBiH Selim Babić.

Naglasio je kako će tokom Simpozija biti diskutovano o nekoliko tema, kao što su upravljanje vodama, upravljanje otpadom, energetska efikasnost, distribucija prirodnog gasa, toplotne energije, te razni projekti iz oblasti upravljanja grobljima, zelenim površinama.

Babić je izrazio zadovoljstvo jer će Ssimpoziju prisutvovati i predstavnici  federalnih i kantonalnih ministarstva, predstavnici općina, načelnici, kao i predstavnici Svjetske banke, nevladinih organizacija i članice Udruženja poslodavaca komunalne privrede u FBiH.

- Također ćemo imati i goste, kolege, iz Hrvatske, Srbije. Mislim da je to dobra prilika da razgovaramo o komunalnim problemima i načinama njihovih rješavanja kada je u pitanju BiH - kazao je Babić.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počeo Simpozij Doma zdravlja Tomislavgrad i Hrvatskoga sestrinskog društva hitne medicine

U Ljubuškom Simpozij na temu borbe protiv karcinoma vrata maternice

Simpozij o ratnim arhivima okupio kulturne i medijske radnike, istraživače i teoretičare

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta