Najave     | 28.03.2019. 11:27 |

Regionalno takmičenje studenata medicine i farmacije u aprilu u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28.marta (FENA) – „Pharmaceutical and medical knowledge showdown" je takmičenje studenata medicine i farmacije, koje će ove godine biti održano u Sarajevu od 25.do 27.aprila.

Prvi put takmičenje je održano u Splitu prošle godine.

Na ovom takmičenju svoje znanje će pokazati studenti završnih godina studija iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Učesnici dolaze sa 18 fakulteta iz devet univerzitetskih gradova - Mostar, Tuzla, Banja Luka, Split, Zagreb, Beograd, Novi Sad, Podgorica i Sarajevo.

Takmičenju će prisustvovati i profesori sa gostujućih fakulteta, kao i profesori Medicinskog fakulteta Sarajevo i Farmaceutskog fakulteta Sarajevo, koji su domaćini takmičenja.

Na organizaciji ovog projekta zajedno rade dva udruženja studenata - Studentska asocijacija Farmaceutskog fakulteta i Udruženje studenata Medicinskog fakulteta.

Pored toga sto će učesnici imati priliku da pokažu svoja znanja i sposobnosti, moći će prisustvovati raznim predavanjima, radionicama te upoznati i osjetiti sve ljepote glavnog grada Bosne i Hercegovine.

-  Tema takmičenja je " Primarna zdravstvena zaštita - saradnja doktora i farmaceuta". Smatramo da je saradnja zdravstvenih radnika od izuzetne važnosti kada govorimo o zdravlju i brizi pacijenata te se kroz ovaj projekt nastoji izgraditi svijest budućih farmaceuta i medicinara o tome. Takmičenje je koncipirano na način da se sastoji od tri zadatka i to tako da se svakim sljedećim zadatkom pruža što realnije kliničko iskustvo - navodi se u saopćenju Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Ovo takmičenje je zaista jedinstveno po tome što ujedinjuje studente cijelog regiona i pruža im priliku da pored toga što će pokazati svoj takmičarski duh, pokažu i koliko su ljudi, pogotovo mladi, sa Balkana ujedinjeni, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Zagreb - Završeno 29. međunarodno takmičenje u učenju Kur’ana, prvi put pobijedila žena

U Sarajevu počelo 15. takmičenje u hifzu Kur'ana na nivou Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana