Bosna i Hercegovina     | 28.03.2019. 10:54 |

Vlada Posavske županije donijela Program rada za 2019.

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 28. ožujka (FENA) - Vlada Posavske županije (PŽ) donijela je program svog rada za 2019. godinu, koji će biti upućen u županijsku skupštinu, a koji se temelji na smjernicama rada Vlade PŽ 2018.-2022. koje je predsjednik Vlade Đuro Topić predočio nakon njegovog imenovanja.

Timski rad i angažiranost u punom kapacitetu u svim resorima rada Vlade, transparentnost rada, racionalno trošenje proračunskih sredstava u okviru planiranog, korektna komunikacija sa sindikatima te odgovornost u obavljanju radnih zadaća svih uposlenika, neki su od naglasaka predsjednika Topića u pojašnjenju stavki Programa, o kojemu su i svi ministri po resorima predočili prioritete rada, priopćeno je iz Vlade PŽ-a.

Vlada je usvojila Izvješće o izvršenju proračuna Posavske županije u 2018. godini, u kojoj su ostvareni prihodi, primici i financiranje u ukupnom iznosu od 40,7 milijuna maraka, odnosno 96,68 posto od planiranog. U istom razdoblju izvršeni rashodi i izdaci iznose 41,18 milijuna maraka, odnosno 97,85 posto od planiranog, čime je ostvaren višak rashoda nad prihodima Proračuna Županije posavske u iznosu od 487.537 maraka.

Vlada je razmatrala i prihvatila tri izvješća županijskih institucija koja će se naći i pred skupštinskim zastupnicima, a riječ je o Izvješću o radu Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći u Odžaku, Izvješću o radu za 2018. godinu Županijske uprave civilne zaštite te o Izvješću o radu Županijskog pravobraniteljstva Odžak za 2018. godinu.

Također, Vlada Posavske županije pokrenula je inicijativu izrade idejnog rješenja umjetničko-kiparskog spomenika velikanu hrvatskog glumišta Ivi Gregureviću, koji je, kako je navedeno, dao izniman doprinos u oblasti kulture i promidžbe Posavine u širim regionalnim okvirima.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa PŽ-a zaduženo je da u suradnji s Općinom Orašje i Centrom za kulturu Orašje pokrene aktivnosti na realizaciji te inicijative.

Odobreno je i izdvajanje sredstava iz županijskog proračuna za 2019. godinu u ukupnom iznosu od 5.000 maraka u svrhu financijske pomoći za izgradnju središnjeg spomen obilježja poginulim i nestalim braniteljima 105. brigade HVO-a Modriča u Garevcu, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HBŽ-a utvrdila Prijedlog proračuna za 2024. godinu

Usvojen Proračun Županije posavske za 2024. godinu, više novca za demografske mjere

Vlada HBŽ-a razmatrala nacrt županijskog proračuna za 2024. godinu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo