Stranačke aktivnosti     | 27.03.2019. 12:53 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, počasni predsjednik Mladen Ivanić i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković sastali su se danas u Banjoj Luci sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Erikom Nelsonom i razgovarali o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.


Borenović je u razgovoru sa Nelsonom istakao izmjene Izbornog zakona kao jedan od političkih prioriteta PDP-a, kojim bi se omogućili fer i pošteni izbori koji bi izražavali stvarnu volju građana, ali i vratili povjerenje u zakonodavne i izvršne institucije.


Delegacija PDP-a informisala je ambasadora Nelsona da je neophodnost vraćanja javnih medija u okvire profesionalnog i nepristrasnog izvještavanja takođe je jedan od ciljeva PDP-a na kojem će se insistirati i raditi u narednom periodu.

Borenović je izrazio i duboko nezadovoljstvo radom pravosuđa:
„Jedan od osnovnih preduslova za normalno funkcionisanje društva je povjerenje u pravosudne i bezbjednosne institucije, koje moraju biti profesionalne i efikasne, te se unaprijeđenju rada ovih institucija mora najozbiljnije posvetiti“, rekao je Borenović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana