Regija     | 26.03.2019. 20:53 |

Stoltenberg: Bombardiranje Jugoslavije nije bilo upereno protiv naroda

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 26. ožujka (FENA) - NATO intervencija 1999. godine nije bila uperena protiv naroda u Jugoslaviji, već je njezina uloga bila zaštititi civile u široj regiji, ocijenio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

 "Ne smijemo nikada zaboraviti prošlost, ali možemo ići dalje i to je ono što NATO i Srbija danas rade kao partneri", istaknuo je Stoltenberg u intervjuu za Tanjug. 

 U povodu 20 godina od bombardiranja SR Jugoslavije, prvi čovjek Sjevernoatlantskog saveza kaže kako vrlo dobro zna da je NATO i dalje sporan u dijelovima srpskog društva.

 "Sjećanja na zračnu intervenciju 1999. godine su i dalje vrlo bolna za mnoge pogotovo one koji su izgubili svoje voljene. Ja sam izrazio sućut obiteljima i svima koji su tijekom te intervencije izgubili nekoga, na obje strane u konfliktu", navodi Stoltenberg.

 Istaknuo je kako je uporaba sile od strane NATO-a bila potrebna i legitimna jer je za cilj imala zaustaviti vojnu akciju i represiju protiv civila na Kosovu, izbjeglima omogućiti povratak, a humanitarnim organizacijama pristup. "Operacija je postigla svoj cilj", smatra Stoltenberg. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Policija obnovila potragu za nestalom djevojčicom u okolici Bora

U Beogradu uhićena četvorica muškaraca zbog sumnje da su oteli muškarca iz Bangladeša

Srbija: Sjednica kolegija skupštine 1. travnja, sudjeluju i predstavnici oporbene koalicije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom