Kultura     | 26.03.2019. 10:51 |

Spoj različitih oblika stvaralaštva na Festivalu umjetnosti za djecu Živinice

FENA Jasna Avdibegović

ŽIVINICE, 26. marta (FENA) - Drugi Festival umjetnosti za djecu Živinice 2019. bit će održan od 1. do 5. aprila u Javnoj ustanovi Bosanski kulturni centar Živinice, a cilj mu je da djeca aktivno učestvuju u festivalskom sadržaju i brojnim radionicama iz različitih segmenata umjetnosti.

Vizija Festivala je da djeca ne budu samo posmatrači, već da direktno učestvuju u programu tako što će svaki dan od 1. do 5. aprila biti organizirane radionice iz oblasti umjetnosti - likovna, dramska, baletna, radionica klavira i klarineta te gitare i harmonike.

Direktor JU BKC Živinice Elmir Krivalić ističe za Fenu da će djeca imati priliku svaku večer  od 18.00 sati pogledati po jednu predstavu.

- Riječ je o predstavama koje dolaze iz Sarajevskog ratnog teatra SARTR, Pozorišta lutaka Mostar, Narodnog pozorišta Tuzla, Centra kulture i mladih Sarajevo i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica - kazao je Krivalić.

Istakao je da će 2. aprila biti svečano otvoren i Dječiji odjel Biblioteke u sklopu kojeg će biti organizirana predstavljanja književnih djela namijenjenih najmlađima.

Napomenuo je da će učešće na radionicama biti besplatno, a ulaznice za večernje predstave moći će se kupiti po cijeni od tri KM.

- Očekujemo od ovog Festivala da, kao što je to bilo i prošle godine, bude prepoznatljiv ne samo na području Živinica, već i u cijelom Tuzlanskom kantonu i Federaciji BiH, s obzirom na to da je riječ o jedinstvenom Festivalu isključivo namijenjenom djeci, a koji objedinjuje sve oblike umjetnosti - zaključio je Krivalić.

Generalni pokrovitelj manifestacije je načelnik Živinica Samir Kamenjaković, a pokrovitelji su Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK-a te Federalno ministarstvo kulture i sporta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sutra otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu