Sport     | 25.03.2019. 13:05 |

U Beču u aprilu više od 42.000 trkača

FENA Saopćenje

BEČ/SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Tradicionalni 36. bečki "Vienna City Marathon", najveći austrijski sportski događaj na kojem će ove godine učestvovati trkači 125 nacija, bit će održan 6. i 7. aprila.

Na maratonu je ove godine prijavljeno više od 42 000 učesnika, a duž maratonske staze očekuje se i milion gledalaca. 

Takmičenje će biti održano  disciplinama maraton, polumaraton i štafeta, a učesnici će ukupno  pretrčati 750.000 kilometara, – što je ekvivalentno 18 krugova oko Zemlje. 

I ove godine utrka kreće od zgrade Bečkog međunarodnog centra, odakle se nastavlja preko mosta Reichsbrücke, kroz bečki Prater do ulice Ringstraße, Državne opere i dvorca Schönbrunn i natrag preko ulice Ringstraße i Pratera. Ciljna linija utrke nalazi se kao i svake godine između pozorišta Burgtheater i zgrade gradske skupštine.

 I ove godine fokus je na humanitarnom karakteru maratona. Svaki učesnik maratona može trčati za dobrotvornu organizaciju po vlastitom izboru. Prošle je godine tako sakupljeno oko 163.000 eura u dobrotvorne svrhe.

Vienna City Marathon predstavlja i bitnu kariku privrede. Naime, on gradu svake godine donese 94.000 posjetilaca, 127.000 noćenja i 25 miliona turističkih prihoda.

Učesnici iz BiH za bečki maraton mogu se prijaviti na: www.vienna-marathon.com, saopćio je EUROCOMM PR - Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!