Bosna i Hercegovina     | 25.03.2019. 11:16 |

Mikić: Stanje sigurnosti u Posavskoj županiji zadovoljavajuće

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 25. ožujka (FENA) - Pokazatelja u oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira te sigurnosti javnog prometa ukazuju na to da je stanje sigurnosti u Posavskoj županiji (PŽ) zadovoljavajuće, kazao je policijski komesar MUP-a PŽ generalni inspektor Marijan Mikić.

Prezentirajući informaciju o stanju sigurnosti u 2018. godini, Mikić je istaknuo kako je došlo do neznatnog smanjenja ukupnog broja kaznenih djela u odnosu na isto razdoblje 2017. godine, i to za 17 djela, da se povećala ukupna razriješenost za više od 3 posto te da je zabilježeno i blago smanjenje naknadne otkrivenosti za 3,67 posto.

Također, u prošloj godini nije bilo kaznenih djela iz oblasti organiziranog kriminala, terorizma niti drugih oblika protupravnog ponašanja s elementima nesagledivih posljedica.

Obrađena su 243 kaznena djela, a ukupno 70,78 posto ih je razriješeno. Prošle godine zaprimljeno je 6 prijava otuđenja putničkih vozila, od kojih su tri pronađena i vraćena vlasnicima.

Izneseni su i podaci o broju prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, gdje je stanje ocijenjeno stabilno zbog znatnog smanjenja broja prekršaja u odnosu na 2017. godinu.

U prošloj godini evidentirano je i obrađeno 145 prekršaja, a godinu prije 199. Prekršaji su najčešće činjeni prosjačenjem, zatim drskim ponašanjem, dok je u 25 slučajeva bilo vrijeđanja i omalovažavanja ovlaštenih službenih osoba tijekom obavljanja dužnosti.

Na konferenciji je iznesen i podatak o smanjenju broja prometnih nezgoda za 16 ili 6,45 posto.

Prošle godine na prometnicama u PŽ-u dogodile su se ukupno 232 prometne nesreće u kojima su živote izgubile dvije osobe (motociklisti), a godinu ranije zabilježeno je 248 prometnih nesreća u kojima su smrtno stradale četiri osobe.

Inače, u MUP-u Posavske županije trenutačno radi 156 policijskih službenika, istaknuo je, između ostalog, Mikić, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Stanje sigurnosti na području HBŽ-a zadovoljavajuće

U Orašju o kontroli malokalibarskog i lakog naoružanja

MUP BPK-a - U augustu izdato 911 prekršajnih naloga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo