Regija     | 23.03.2019. 22:52 |

S prosvjeda u Beogradu zatražene ostavke Vučića, Brnabić i Gojković

FENA Ivana Banovic

BEOGRAD, 23. ožujka (FENA) - S platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na prosvjedu "Jedan od pet milijuna", poručeno je večeras da će se, ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, građani okupiti u subotu 13. travnja i poručiti što imaju "uzurpatorskom režimu".

Glumac i član Demokratske stranke Branislav Lečić kazao je kako građani širom Srbije zahtijevaju ostavke državnog vrha, rukovodstva Radio-televizije Srbije, članova Regulativnog tijela za elektronske medije (REM), kao i fer uvjete za izbore u roku od šest do devet mjeseci, prenose beogradski mediji.

Lečić je podsjetio kako građani traže ostavke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsjednice Skupštine Maje Gojković.

Ocijenio je kako će najjače oružje protiv aktualne vlasti biti ono kada se probude svijest i samosvijest građana i poručio okupljenima da ne mijenjaju prosvjed  jer su na pravom mjestu.

Istaknuo je kako bi "Dnevnik slobodne Srbije" u kojem su se obratili mladići koji su privedeni tijekom prošlotjednih prosvjeda u Beogradu, kada su demonstranti upali u zgradu RTS-a, trebalo da bude dio dnevnika na RTS-u.

"Samo je važno da budemo hrabri, da se povežemo i da budemo uporni. Taj pritisak Vučić i njegova kamarila neće izdržati", rekao je Lečić.

Ispred zgrade RTS-a, koju je NATO bombardirao 1999. godine prosvjednici su palili svijeće i držali crvene karanfile, odajući poštovanje poginulima.

Tijekom performansa ispred ulaza u RTS stajalo je nekoliko oporbenih čelnika, među kojima i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas, koji je naglasio kako su "zahtjevi isti kao i prije 100 dana".

 Prosvjed je završio ispred Vrhovnog kasacionog suda kako bi se pružila potpora građanima zaduženim u švicarskim francima. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana