Sport     | 22.03.2019. 14:40 |

Nogometaši Jedinstva optimistični pred gostovanje u Tešnju

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 22. marta (FENA) - Nogometaše Jedinstva nakon dva vezana ligaška poraza očekuje gostovanje kod TOŠK-a u Tešnju. Prilikom najavljivanja nedjeljnog susreta, šef stručnog štaba Vlado Jagodić i njegovi prvotimci istakli su optimizam, koji temelje na solidnom prošlosedmičnom nastupu protiv Veleža.

- U Mostaru smo možda zaslužili i povoljniji ishod, ali Velež je definitivno najkvalitetnija ekipa u ligi. Na greške sudijskog tima se nećemo osvrtati, već ćemo samo konstatovati da smo bili disciplinovani u taktičkom smislu, te da je mladi igrački kadar prezentovao i bolju fizičku spremu. To moram naglasiti, jer imamo najmlađi tim u ligi, a i najkraći vremenski period smo zajedno. Zato smatram da imamo razloga za optimizam pred gostovanje u Tešnju. Mislim da bismo upravo u narednoj utakmici trebali pokazati koliko zaista vrijedimo - rekao je šef stručnog štaba Jedinstva Vlado Jagodić.

Dodao je kako izuzetno cijeni ekipu TOŠK-a, koja je plasmanom u polufinale Kupa BiH dokazala kontinuitet kvalitetnog rada i ogroman igrački potencijal.

Bit će ovo ogled timova iz vrha tabele, s obzirom na to da je TOŠK trenutno na četvrtom mjestu na tabeli Prve lige Federacije BiH s 30 osvojenih bodova, dok su prvotimci bihaćkog tima dosada skupili samo bod manje.

- Cijelu smo se sedmicu pripremali, radili na fizičkoj snazi, taktičkim varijantama i samopouzdanju tima. Nemamo problema s izostancima, tako da su stvoreni svi preduslovi za hrabar i takmičarski nastup. Znamo da se radi o kvalitetnom protivniku, međutim vjerujemo i u naše mogućnosti - istakao je prvotima bihaćkog kluba Samir Jašarević.

Članovi Uprave kluba danas su i najavili završnu fazu infrastrukturnih radova na Gradskom stadionu u Bihaću, s obzirom na to da do 26. marta mora biti završena rekonstrukcija svlačionica, krova i ograde. Ovaj projekat financirala je Vlada Velike Britanije, a uloženo je oko 200.000 KM.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FK Goražde u nastavku Prve lige FBiH dočekuje Mladost iz Doboj Kaknja

Rukometašice Goražda pripremaju se za novu prvenstvenu sezonu

Prva liga FBiH - Fudbaleri Goražda u prvoj utakmici pred domaćom publikom dočekuju Radnički

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'