Sport     | 22.03.2019. 12:18 |

Nagrađeni najuspješniji sportisti s područja općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić, uručio je zaključke o dodjeli novčanih sredstava uspješnim sportistima sa područja ove lokalne zajednice za njihove izuzetne sportske rezultate.

Nagrađeni su profesionalni bokser, aktuelni WBO prvak Evrope Edin Puhalo, poznat kao „Iron Puki“, džudistkinja i članica Judo kluba „NIPPON“ Larisa Cerić, atletičarka i članica Atletskog kluba „Sarajevo“ Asija Frljak, te plesačica i članica plesnog kluba „Astorija“ Lamiya Hadžiahmetović.

Puhalo je u februaru u Frankfurtu savladao domaćina Kaija Kurzawu i na taj način postao šampion Evrope u WBO verziji. To mu je bila sedamnaesta pobjeda iz isto toliko mečeva u profesionalnoj karijeri, a pobjedom nad Kurzawom stekao je status izazivača za prvaka svijeta.

Džudistkinja Cerić najbolja je sportašica u sportskoj konkurenciji u BiH. Atletičarka Frljak državni je rekorder u kategoriji djevojčica i mlađih juniorki u štafetnim trkama. Pobjednica je finala atletskog kupa za srednje škole Kantona Sarajevo u 2018. godini, te je sa statusom najperspektivnije takmičarke ostvarila izvanredne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Plesačica Hadžiahmetović je na međunarodnom plesnom takmičenju u standardnim i latino-američkim plesovima „Zagreb Dance Grand Prix“, koje je održano u maju 2018. godine bila najuspješnija takmičarka osvojivši dva zlatna pehara.

Ovom prilikom sportistima su uručeni zaključci kojima se iz općinskog budžeta izdvajaju novčana sredstva kao nagrada za postignute rezultate, saopćeno je iz Općine Centar. 

Ajnadžić je sportistima čestitao na postignutim rezultatima i naglasio da su oni najbolji predstavnici Bosne i Hercegovine u svijetu.

– Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja na kojim ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate - naglasio je Ajnadžić.

Sportisti su  zahvalili na pomoći, napomenuvši da je i u proteklim godinama Općina Centar finansijski podržala njihove pripreme i put na međunarodna takmičenja.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta