Regija     | 22.03.2019. 09:15 |

Tri kandidata u izbornoj utrci za predsjednika Sjeverne Makedonije

FENA Cvita Kusić

SKOPLJE, 22. ožujka (FENA) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) Sjeverne Makedonije potvrdilo je kandidature Steva Pendarovskog, Gordane Siljanovske Davkove i Bljerima Reke za kandidate za predsjednika te zemlje.

 "Nakon pregleda listi za predsjednika Republike Sjeverne Makedonije koje su predane od strane kandidata Pendarovskog, Siljanovske Davkove i Reke, Povjerenstvo je zaključilo da su oni uredno podneseni, potvrđujući time da se mogu kandidirati za predsjednika", priopćio je DIP. 

 Vladajući Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) i oporbeni VMRO-DPMNE podnijeli su u četvrtak kandidature Steve Pendarovskog i Gordane Siljanovske Davkove za predstojeće predsjedničke izbore, a kandidat Saveza za Albance/Besa Bljerim Reka, odnosno oporbenih stranaka albanskog bloka, podnio je kandidaturu u utorak.

 Povjerenstvo će u petak održati javnu sjednicu kako bi odlučilo redosljed jedinstvene liste kandidata za predsjednika zemlje.

 Predizborna kampanja počinje 1. travnja. Prvi krug izbora zakazan je za 21. travnja, dok će drugi krug izbora, ukoliko u prvom nijedan kandidat ne osvoji apsolutnu pobjedu, biti održan 5. svibnja.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Turska jača mjere sigurnosti za predstojeće lokalne izbore

Nastavlja se prebrojavanje glasova na predsjedničkim izborima u Senegalu, opozicija slavi pobjedu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo