Servisne informacije     | 22.03.2019. 07:39 |

BIHAMK - Magla u kotlinama i uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja te se mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15.aprila.

Na magistralnim putevima M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, moguća su duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozači se mole za strpljenje i razumijevanje.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za tu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zaržavanja.

Od 25.03. do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvara se granični prijelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, bit će omogućen prelaz pješaka).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo