Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 19:41 |

Građani Bihaća protestovali zbog situacije s migrantima

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 21. marta (FENA) – Stotinjak građana Bihaća protestnim je okupljanjem na Gradskom trgu danas ponovo izrazilo nezadovoljstvo zbog situacije s migrantima i izbjeglicama u tom gradu.

Naglašeno je kako nema organizatora protesta, već da je riječ o spontanom okupljanju nezadovoljnih građana. Insistira se na izmještanju migranata i izbjeglica iz središta grada i nekoj vrsti ograničavanja njihovog kretanja.

- Nemamo ništa protiv migranata i izbjeglica, ništa protiv čovjeka. Već smo dokazali našu humanost, ali ovim mirnim protestnim okupljanjem tražimo neka rješenja. Želimo oslobađanje javnih površina u gradu i sigurne parkove za našu djecu. U građane su uvukla nesigurnost i tome jednostavno moramo stati u kraj - rekao je jedan od okupljenih građana Šeherzad Nanić.

Građani su u izjavama za medije ponavljali kako je neophodna reakcija države, ali i izrazili nezadovoljstvo djelovanjem gradske i kantonalne vlasti.

- Nismo zadovoljni ni postupcima gradonačelnika, zbog čega tražimo i njegovu smjenu. Smatramo da je trebao i mogao učiniti više kako bi nas zaštitio. Država tek ništa nije uradila, pa je o tome suvišno i pričati. Mi u Bihaću svakodnevno svjedočimo ekscesima, tučama, krađama i provalama. Ne možemo to samo gledati i tolerisati - riječi su Mirsada Pačenkovića.

Okupljeni na Gradskom trgu u Bihaću najavili su da će od danas na ovakav način tražiti reakciju nadležnih i rješavanje sve kompleksnije situacije s migrantima i izbjeglicama u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nove demonstracije farmera u Briselu

Desetine pristalica opozicije privedeni na protestima u New Delhiju

Poljski farmeri blokirali puteve širom zemlje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo