Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 17:37 |

Radna grupa Vijeća EU za zapadni Balkan posjetila Tužiteljstvo BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. ožujka (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sastala se danas s Radnom skupinom Vijeća EU za zapadni Balkan, koja boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.

Sastanak je održan u novoj zgradi Tužiteljstva BiH koja je izgrađena uz pomoć EU sredstava, a u kojoj su kapaciteti tužiteljstva smješteni sredinom prošle godine, kako bi se osigurali kvalitetni i profesionalni uvjeti za rad tužitelja i osoblja Tužiteljstva BiH.

Središnje teme razgovora odnosile su se na rad i aktivnosti Tužiteljstva BiH na jačanju vladavine prava na putu europskih integracija Bosne i Hercegovine.

Glavna tužiteljica je posjetiteljima iz EU predstavila rad i aktivnosti Tužiteljstva BiH u radu na predmetima ratnih zločina i borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina u BiH i regionu, zatim realizirane i planirane aktivnosti u oblasti borbe protiv korupcije, koruptivnih kaznenih djela i financijskog kriminala, kao i aktivnosti na procesuiranju predmeta koji se odnose na borbu protiv terorizma, te zločine iz mržnje ili diskriminacije.

Gosti iz Europske unije su iskazali potporu Tužiteljstvu BiH u naporima za osnaživanje institucionalnih kapaciteta i jačanje vladavine prava u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!