Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 16:00 |

Usvojena strategija komuniciranja institucija BiH o procesu pristupanja u EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Direkcije za evropske integracije, donijelo je Odluku o usvajanju Strategije komuniciranja institucija BiH o procesu pristupanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji - od kandidatskog statusa do članstva, koja predstavlja okvir za provođenje zajedničkih komunikacijskih aktivnosti institucija BiH, u saradnji sa ostalim partnerima.

Primjena Strategije komuniciranja o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji započinje stjecanjem kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine, a novi strateški pristup važit će do članstva BiH u EU.

Novim strateškim pristupom želi se osigurati bolje razumijevanje procesa evropskih integracija, unaprijediti znanje javnosti i razumijevanje implikacija pristupanja na svakodnevni život građana i društvo u cjelini.

Cilj je različitim javnostima u BiH omogućiti aktivno učestvovanje u procesu evropskih integracija (uključujući dijalog i kritičku raspravu sa civilnim društvom, poslovnom i akademskom zajednicom), saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'