Ekonomija     | 21.03.2019. 14:41 |

U banjalučkom 'Delta planetu' posao za više od 2.000 radnika

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 21.marta (FENA) – „Delta planet“, veliki šoping mol, danas je otvoren u Banjoj Luci, nakon dvije i po godine izgradnje i uloženih 70 miliona eura. 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je u obraćanju nakon otvaranja zahvalio beogradskoj kompaniji „Delta holding“ na odluci da ovaj objekat izgradi u Banjoj Luci.

- 'Delta' može da bude primjer i drugima koji žele da investiraju ovdje, jer je njihovo iskustvo pozitivno i pokazuje da su Banja Luka i Republika Srpska spremni da prihvate velike projekte – rekao je Dodik.

Predsjednik „Delte“ Miroslav Mišković je naveo da je Banja Luka „jedna tačka na njihovom putu realizacije velikih projekata od Triglava do Crnog mora“.

- Nedavno smo otvorili hotel u Ljubljani, za sedam dana otvaramo šoping mol u bugarskoj Varni, a nadam se skorom početku realizacije velikih projekata u Sarajevu, Zagrebu, Skoplju i Beogradu – kazao je Mišković.

Delta je, kazao je, u izgradnju banjalučkog centra investirala 70 miliona eura, uz kreditnu podršku Svjetske banke i Unicredit banke.

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić je dodao da će pod krovom „Delta planeta“ svoje radno mjesto naći više od 2.000 ljudi.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025. (VIDEO)

Grude: Uskoro se otvara najmodernija tvornica kartonske ambalaže u regiji, počela testna proizvodnja

Otvorena putujuća izložba 'Fenomen u dva stiha – Bećarac' autora Maria Katića

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'