Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 14:31 |

Nastavljena saradnja Kantonalne bolnice Goražde i sarajevske Opće bolnice

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 21. marta (FENA) - Izvođenjem još jednog operativnog zahvata u sali Kantonalne bolnice Goražde, nastavljena je saradnja ove zdravstvene ustanove s Općom bolnicom "dr. Abdulah Nakaš" iz Sarajeva.

Operaciju starijeg preloma natkoljenice koja je trajala oko tri sata uspješno je izveo ortopedski tim na čelu sa prof.dr Ismetom Gavrankapetanovićem i njegovim kolegama dr. Seminom Bećirbegovićem i dr. Elvinom Ćatovićem.

- Radilo se o komplikaciji ranijeg prijeloma natkoljenice kod jednog motocikliste koji je operisan prije oko godinu i po dana u drugoj ustanovi. Pacijent se dobro osjeća i trenutno je smješten u intenzivnoj njezi bolnice. Mislim da će daljnji put i oporavak ići željenim tokom - pojasnio je dr. Ćatović.

Prof. dr Ismet Gavrankapetanović podsjetio je da je cilj nedavno uspostavljene saradnje između sarajevske Opće bolnice i Kantonalne bolnice Goražde, uz podršku ministarstva zdravstva BPK, da se pacijenti poštede bespotrebnih putovanja i stresa, ali i reduciraju troškovi njihovog liječenja van BPK.

- Naš cilj je da ovdje educiramo kadar, da podižemo mlade ljekare, jer ovo područje je vrlo deficitarno i vrlo nam je važno da educiramo što veći broj mladih ortopeda. Nama je želja da ovo bude medicinski centar regije koji će pokrivati ne samo BPK, već i susjedne gradove, da ovdje dolaze i pacijenti iz RS-a, ali i Srbije bez obzira na granice entiteta i država - istakao je prof. dr. Gavrankapetanović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom