Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 13:48 |

Kadrić očekuje usvajanje proračuna Brčko distrikta prije isteka zakonskog roka

FENA Saopćenje

BRČKO, 21. ožujka (FENA) - Voditelji zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH nisu se u četvrtak usuglasili oko dnevnog reda 44. redovite sjednice koja bi se trebala održati 28. ožujka, dok predsjednik Skupštine Esed Kadrić očekuje usvajanje proračuna prije isteka zakonskog roka.

Nakon što je prekinuo pripremni sastanak Kadrić je izjavio kako će učiniti sve da se sukladno Poslovniku održi redovita sjednica Skupštine.

- Neslaganja ima zbog redovite sjednice koja treba prethoditi izvanrednoj, a ogleda se u tome treba li zakon koji predviđa osnivanje zavoda za izgradnju u amandmanskoj fazi da se nađe na idućoj sjednici. Neki prijedlozi upućuju na to da taj zakon treba uvrstiti u dnevni red nakon usvajanja proračuna i zato se ne možemo usuglasiti oko dnevnog reda redovite sjednice - pojasnio je Kadrić.

Dodao je kako se po Poslovniku o radu Skupštine redovita sjednica mora održati te da neće dopustiti kršenje Poslovnika.

- Nećemo dopustiti da se krši Poslovnik. Ovo je konzultativni sastanak u funkciji pomoći predsjedniku da formira dnevni red, a po Poslovniku predsjednik Skupštine ima mandat da sam formira dnevni red - rekao je Kadrić koji je za idući tjedan najavio izvanrednu sjednicu Skupštine.

- Intenzivno se radi na usuglašavanju amandmana na proračun za 2019. godinu. Imamo nekoliko dana roka da sve aktivnosti privedemo koncu. Skupštinsko povjerenstvo i zastupnički klubovi ozbiljno rade i procjenjujem da bi 28. ožujka trebali krenuti u proces usvajanja proračuna kako bi do 30. ožujka, prije isteka zakonskog roka, tu aktivnost i dovršili – naglasio je predsjednik brčanske skupštine.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu