Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 13:29 |

Mladi Goražda poručili 'Ne želimo otići iz BiH'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 21.marta (FENA) – "Ne želimo otići iz BiH“, poruka je koju su uz 21. mart-Dan mladih grada Goražda uputili mladi  ovog grada. Noseći transparente uz simboličnu šetnju ulicama grada, mladi su sa ostalim sugrađanima podijelili mišljenje da ovaj grad i država ipak imaju perspektivu, bez obzira na trenutno stanje u kojem se nalaze.

"Ne želim otići iz svog grada“, "Ostajem u BiH“, "Nigdje nije kao kod kuće“, "Ja ovdje pripadam“, transparenti su koje su mladi Goražda danas nosili ulicama grada. Simboličnu šetnju uz ovaj datum organizirali su Omladinska banka Goražde i Vijeća učenika.

-Željeli smo naš dan obilježiti na jedan drugačiji način i uputiti simbolične poruke da ne želimo otići iz ovog grada i države. Mislimo da ovdje za nas ima budućnosti te da i ličnim zalaganjem ovaj grad možemo učiniti boljim za sve mlade, tako da nije jedini izbor odlazak u inostranstvo. Moram reći da Grad Goražde značajno ulaže u nas mlade, ali nažalost mnogi naši vršnjaci ili to ne primjete ili ne koriste - ističe član Omladinske banke Goražde Hamza Žuga.

Anesa Čutuna, članica Asocijacije srednjoškolaca BiH – Lokalnog tima Goražde, dijeli to mišljenje.  

- S razlogom želimo poručiti da trebamo ostati u BiH i da se trebamo boriti kako za prava srednjoškolaca tako i svih mladih ljudi. Bosna i Hercegovina, bez obzira na stanje u kojem se nalazi, ima perspektivu i mi trebamo doprinijeti njenoj i našoj boljoj budućnosti. Ne trebamo i svojim eventualnim odlaskom uništiti ono što ona sada ima - mišljenja je Čutuna.

Uz svoj dan mladi su se prisjetili i onih kojima nisu dali da odrastu. Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali su počast poginuloj djeci Goražda na spomen-obilježju ispred Centra za kulturu.

Uz ovaj datum priređen je i književno-poetski matine književnog kluba "Isak“ na kojem su stihove govorili upravo mladi, a ovaj dio programa upotpunila je i OMŠ "Avdo Smailović“. Mladi, ali i ostali sugrađani uživali su danas i u proljetnom koncertu koji su na platou Centra za kulturu održali članovi goraždanske Rock škole.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo