Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 12:52 |

Sve je spremno za znanstveno-stručnu konferenciju Sfera 2019:Tehnologija betona

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. ožujka (FENA) - Kompanija Sfera d.o.o. Mostar u suradnji s Građevinskim fakultetom Sarajevo, IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle, organizira VII. međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju ''Sfera 2019:Tehnologija betona'' koja će se održati 26. i 27. ožujka u Hotelu Hills u Sarajevu.

Kompanija Sfera ovakve događaje uvijek radi u suradnji s realnim sektorom, a konferenciju će službeno otvoriti Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Gospodarske komore FBiH.

Pored obraćanja ispred Građevinskog fakulteta iz Sarajeva i kompanije Sfera d.o.o., u svečanom dijelu otvaranja manifestacije obratiti će se i predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja te Branimir Muidža, direktor Tvornice Cementa Kakanj d.d. i predsjednik Vijeća stranih investitora BiH, priopćili su iz kompanije Sfera.

Konferencija je dvodnevnog karaktera tako da će se oba dana održavati predavanja i prezentacije stručnjaka koji će govoriti o različitim temama vezanim za tehnologiju betona.

Drugi dan predviđen je za panel diskusiju o temi konferencije u kojoj će govoriti predstavnici kompanija i znanosti.

Organizatori su također najavili najveći broj izlagača dosad od koji su kojih su neki od njih direktni konkurenti na terenu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'