Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 13:28 |

Potpisivanje Protokola o određivanju tromeđe između BiH, Crne Gore i Srbije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Protokol o određivanju tromeđne granične tačke između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije bit će potpisan u petak u Sarajevu.  

Uime Bosne i Hercegovine Protokol će potpisati ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, uime Crne Gore državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Dragan Pejanović te uime Republike Srbije generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i predsjednik delegacije Republike Srbije u Međudržavnoj diplomatskoj komisiji za granicu između Republike Srbije i BiH Veljko Odalović.

Potpisivanjem Protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Republike Srbije bit će stvoren pravni okvir za materijalizaciju i označavanje navedene tromeđne tačke, a čime se završava još jedna neophodna faza u konačnoj demarkaciji državne granice između BiH, Republike Srbije i Crne Gore, a sve u skladu sa propisima unutrašnjeg zakonodavstva ove tri susjedne države, kao i u skladu sa propisima međunarodnog prava. 

To će značiti i iskorak više za sve zemlje potpisnice u pravcu punopravnog članstva u Evropskoj uniji, kao i jačanja prijateljskih odnosa između država potpisnica Protokola, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Potpisan Protokol između Vlade KS, Tužilaštva i NVO za borbu protiv nasilja u porodici

Dom zdravlja Ljubuški počeo s primjenom Opservacijskog protokola za dijagnostiku autizma ADOS-2

Misija OSCE-a u BiH i Federalna uprava policije potpisale Protokol o provedbi projektnih aktivnosti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta