Sport     | 21.03.2019. 13:02 |

Goran Jurčenko novi selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Trener aktuelnih prvakinja Bosne i Hercegovine - ŽKK RMU Banovići Goran Jurčenko izbaran je za novog selektora ženske košarkaške reprezentacije BiH. 

Novu dužnost Jurčenko će obavljati zajedno s dosadašnjim glavnim selektorom Goranom Lojom, saopćeno je iz ŽKK RMU Banovići. 

Jurčenko je košarkaški stručnjak sa 23-godišnjim iskustvom u ženskoj košarci i nizom osvojenih trofeja s tuzlanskim Jedinstvom i Banovićima. Ekipai z Banovića po njegovim vodstvom je posljednjih godina nepriikosnovena u BiH, a prošlu sezonu završila je s omjerom 27-0. 

- Nisam nikome zamjerio što nikada do sad nisam dobio poziv za selektorsku poziciju, ali mi nije bilo jasno da uspjesi koje sam ostvario i ranije, a pogotovu sa ekipom Banovića u zadnjih par sezona nisu bili dovoljni da me neko u Savezu uzme u obzir - kazao je Jurčenko i dodao da je rado prihvatio ponudu za selektorsku poziciju ove godine.

- Mislim da naša ženska reprezentacija ima mnogo potencijala da u narednom periodu napravi velike rezultate. Nakon što je ekipa koju vodim napavila historijske uspjehe, želim dati svoj doprinos i u reprezentaciji. Moje iskustvo može samo pomoći našem nacionalnom timu, a nikako odmoći - kazao je Jurčenko.

Ženska A-reprezentacija, u posljednjim kvalifikacijama za EP napravila je solidan rezultat, a u planu je plasman na naredno prvenstvo.

- Imamo kvalitetan igrački kadar, to je neosporno. Kad još malo poradimo na izboru i konačnom rosteru, nadam se da ćemo napraviti rezultate koje i mi sami, a i publika u BiH očekuje - zaključio je Jurčenko.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta