Sport     | 20.03.2019. 16:20 |

Rahimić: Nema kalkulacija, za obje utakmice se maksimalno spremamo

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Nemamo kalkulacija, za obje utakmice se spremamo na isti način i obje utakmice su nam jednako važne - izjavio je trener u nogometnoj reprezentaciji BiH Elvir Rahimić.

Reprezentacija BiH se već treći dan priprema u Sarajevu uoči početka kvalifikacija za Euro 2020. i utakmica s Armenjom i Grčkom.

Rahimić ističe da im kiša pomalo remeti planove zbog nakvašenog terena u Trening kampu na Butmiru, ali da igrači zasad odrađuju sve obaveze.

- Spremamo se isto za obje utakmice, maksimalno ozbiljno uz analize protivnika i sigurno da će igrači imati sve informacije i spremni dočekati utakmice. Ne pravimo razlike među protivnicima i važno je da pobedom započnemo kvalifikacije - kazao je Rahimić na pres-konferenciji.

Još jednom je potvrdio da Elvis Sarić neće biti u kombinaciji za ove mečeve, dok ljekari pokušavaju osposobiti Seada Kolašinca već za prvi meč protiv Armenije.

Reprezentacija će se spremati u Sarajevu do subote kada je na rasporedu meč s Armenijom na stadionu Grbavica, dok tri dana kasnije u Zenici dočekuju Grčku.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'