Bosna i Hercegovina     | 20.03.2019. 13:57 |

Dan narcisa obilježen u Mostaru

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 20. ožujka (FENA) - "Jedan narcis, jedan život" naziv je akcije koju je ispred tržnog centra Mepas Mall u Mostaru organizirala udruga Novi pogled s ciljem podizanja svijesti o prevenciji karcinoma dojke.

Dan narcisa posvećen je oboljelima od raka, a cvijet narcis simbolizira buđenje života, nade za bolje sutra i za oboljele je od posebnog značaja.

Samopregled je najvažniji u prevenciji karcinoma dojke jer rano otkrivanje spašava život. Žene moraju biti svjesne važnosti brige o vlastitom zdravlju, važnosti pregleda ultrazvukom i mamografije, poruke su organizatora.

- Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a za 2018. godinu, ukupno je 128 oboljelih žena od karcinoma dojke od čega su njih 72 iz Mostara. To je jako alarmantan podatak, a nama dodatno vjetar u leđa da organiziramo ovakve akcije i pokrenemo naše žene - kazala je novinarima predsjednica Novog pogleda Maja Memić.

Poručila je kako je karcinom dojke tihi ubojica i ne bira starosnu dob.

- Želimo poručiti ženama da vode brigu o svom zdravlju, rade na očuvanju svog zdravlja i da redovito upražnjavaju preventivne preglede - kazala je Memić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo