Kultura     | 20.03.2019. 13:35 |

BNP Zenica predstavama za djecu obilježava tri međunarodna dana

FENA Saopćenje

ZENICA, 20. marta (FENA) - Dječija scena Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica prve dane proljeća dočekuje dječijom grajom koja odjekuje dvoranama te teatarske kuće, sa željom da se obilježi 20. mart, Međunarodni dan pozorišta za djecu i mlade te 21. mart, Međunarodni dan lutkarskih pozorišta i Svjetski dan osoba sa Down sindromom.

Obilježavanje ta tri značajna međunarodna dana, od 19. do 21. marta, u BNP-u Zenica povod je za izvedbu pet predstava za djecu i mlade.

Tako će 19. marta biti izvedena predstava za bebe "Prije nego dijete zaspi", koja je ovoga puta dogovorena za polaznike Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje - Vrtić "Dunja", a isti dan su planirane dvije izvedbe predstave "Hannah i Hanna" u režiji Miroljuba Mijatovića, a za učenike osnovnih škola iz Kiseljaka.

Dvije izvedbe predstave "Prije nego dijete zaspi" reditelja Miroljuba Mijatovića bit će upriičene 21. marta i to za Privatnu predškolsku ustanovu "Abakus" iz Zenice i Školu za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju Zenica.

- Bosansko narodno pozorište Zenica obilježavanjem važnih datuma vezanih za dramski i teatarski odgoj i obrazovanje djece daje značajan doprinos u isticanju značaja teatra za odrastanje djece i razvoj mladih, ali i pokazuje važnost "otvaranja pozorišnih vrata" za djecu i mlade svih uzrasta i socijalnih skupina - navodi se u saopćenju BNP-a Zenica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Begagić dao prednost bh. savremenicima, 'Kiselina' otvara se 23. festival bh. drame u Zenici

Održan koncert ansambla violončelista 'Cellissimo' u Zenici

BNP Zenica predvodi dvogodišnji međunarodni projekt 'Feminističko čitanje klasika'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana