Bosna i Hercegovina     | 20.03.2019. 11:37 |

Miralem Pjanić ambasador Roditeljske kuće u Tuzli

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" u ovoj godini planira izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli. 

Tim povodom Udruženje je  danas u Sarajevu predstavilo ambasadora tog pojekta - nogometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine i člana ekipe Juventusa Miralema Pjanića.

Ovaj vrhunski i uspješni  sportista je i do sada uvijek bio velika podrška djeci i roditeljima oboljelih mališana.

- Veoma je bitno da se svi uključimo u projekt izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli, jer svi znamo šta nama svima znače djeca. I djeca oboljela od raka zaslužuju djetinjstvo. Ja sam samo mali dio ove priče, vjerujem da ako se svi zajedno uključimo i pomognemo da se Roditeljska kuća u Tuzli izgradi da možemo napraviti velike stvari - rekao je Pjanić.

Ambasador će se zalagati za dobrobit djece oboljele od raka, aktivno će učestvovati u kampanji izgradnje Roditeljske kuće u Tuzli te će se zalagati za to da se glas djece oboljele od raka čuje dalje.

Direktor Udruženja Fikret Kubat naglasio je da se "zajedno sa  ambasadorom Pjanićem i cijelim bh. društvom može učiniti više za djecu oboljelu od raka i omogućiti im da imaju svoj drugi dom,  predah od teške borbe, gdje će pronaći razumijevanje, osmijeh i snagu koja im je potrebna za borbu njihovih života".

- Pred nama je još jedan zaista veliki i humani projekt, jednako divan kao što je Roditeljska kuća u Sarajevu. Roditeljska kuća je od nemjerljivog značaja kako za djecu i roditelje, tako i za cijelu društvenu zajednicu. Stoga pozivam cijelo bh. društvo da pruži podršku izgradnji Roditeljske kuće u Tuzli, jer kada su djeca oboljela od raka u pitanju zaista se pokazalo da zajedno možemo sve, da smo zajedno jači - kazao je Kubat. 

Roditeljska kuća u Tuzli sadržavat će 400 m2 životnog prostora, pet apartmana za smještaj, dnevni boravak, kuhinju i igraonu za djecu. Izgradnja druge Roditeljske kuće na području Federacije BiH koštat će oko 720.000 KM.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Bosnalijek uručio donaciju Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka'

Intenzivirane pripreme za izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom