Bosna i Hercegovina     | 20.03.2019. 11:03 |

Odobreno 14 projekata za smanjenje riziko faktora za zdravlje u Zenici

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 20. marta (FENA) - Federalno ministarstvo zdravlja potpisalo je 14 ugovora sa subjekatima iz Zenice, uglavnom javnim ustanovama te sportskim kolektivima i izviđačima, koji su konkurisali na male grantove u okviru projekta “Smanjenje riziko faktora za zdravlje stanovništva BiH”, koji traje više od godinu dana.

Ukupna vrijednost podrške za projekte koji će biti realizirani u Zenici iznosi 225.040 KM.

-Imali smo dovoljan broj organizacija koje su ispunile uslove javnog poziva, ali nažalost jedan broj organizacija uopće nije učestvovao. To se posebno odnosi na škole, što je s jedne strane omogućilo ovim koji su učestvovali da dobiju veće grantove. Nadam se da će oni koji su učestvovali i dobili podršku, uspješno realizirati svoje programe - kazao je koordinator tog projekta za Grad Zenicu Zijad Softić. 

Pomoćnica federalnog ministra zdravstva Vildana Doder istakla je kako im je drago što su uspjeli ugovore potpisati na Dan Zenice, koji se slavi danas.

- Trudili smo se da ispunimo sve kriterije tokom evaluacije te da izvršimo procjenu na način kako ste vi i ponudili kroz vaše projekte - kazala je Doder, koja je napomenula kako se pet od ovih 14 projekata odnosi na fizičku aktivnost stanovništva, tri na projekte koji će se baviti problematikom alkohola, četiri faktorima rizika ishrane i dva projekta faktorima rizika pušenja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Više od 1,7 miliona KM za rekonstrukciju, investiciono održavanje i opremanje škola u KS

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta