Servisne informacije     | 20.03.2019. 08:47 |

Za vikend poboljšanje vremena, temeperature i do 23 stepena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim, zapadnim i djelimično sjevernim područjima Bosne povremeno sa slabom kišom ili susnježicom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature kretat će se od 6 do 12, na jugu od 14 do 18 stepeni.

U četvrtak će, u jutarnjim satima u Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. U ostatku BiH pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 20 stepeni. 

U petak će biti sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature iznosit će od -2 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 13 do 19, na jugu do 21 stepen. 

U subotu će biti  sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Jutarnje temperature kretat će se od 0 do 6, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 15 do 22 stepena. 

U nedjelju, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 16 do 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta