Sport     | 20.03.2019. 08:17 |

PSG pobijedio UEFA-u

FENA Agencije

PARIZ, 20. ožujka (FENA) - Francuski nogometni prvak Paris St Germain dobio je pravnu bitku protiv Europske nogometne federacije (UEFA), nakon što je europska kuća nogometa pokušala otvoriti istragu oko transfera, plaća i sponzorskih ugovora tog francuskog kluba.

Arbitražni sportski sud (CAS) uvažio je žalbu pariškog kluba na pokušaj UEFA-e da otvori novu istragu koju je prethodno okončala.

CAS je u obrazloženju svoje odluke naveo kako je "UEFA-i trebalo previše vremena da preispita svoju odluku iz 2017. da PSG nije kriv za kršenje pravila financijskog fair-playa", prenosi Hina.

Presuda u korist PSG-a je odvojena od UEFA-ine istrage o financijama francuskog prvaka u sezoni 2017/18. kada su dovedeni Neymar i Kylian Mbappe.

Financijski fair-play (FFP) je zamišljen kao skup pravila, koja bi trebala osigurati da europski nogometni klubovi ne troše više od onog što zarađuju, a sve u cilju dugoročne stabilnosti i održivosti kluba.

PSG je od 2011. u rukama katarskog konzorcija koji se sumnjiči da je koristio 'prenapuhane' sponzorske ugovore katarskih naftnih kompanija kako bi se uvela ravnoteža u račune i tako ispunila UEFA-ina pravila.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo