Regija     | 19.03.2019. 18:44 |

Vučić optužio oporbu za navođenje prosvjednika na nasilje

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 19. ožujka (FENA) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić optužio je u utorak čelnike oporbe da su zaveli prosvjednike i naveli ih na nasilje te poručio da će razmotriti mogućnosti aboliranja osumnjičenih za kaznena djela tijekom dvodnevnih prosvjeda.

 Vučić je istaknuo kako očekuje da će žalbeni prekršajni sud osloboditi sve one koji su prekršajno gonjeni, premda on kao predsjednik, kako je ustvrdio, ne može utjecati na sud.

 Odgovarajući na pitanje novinara "što točno predviđa" u medijima najavljena abolicija uhićenih na prosvjedima tijekom vikenda, čije su oslobađanje ultimativno tražile oporbene vođe Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić, čelnici Saveza za Srbiju (SzS) i organizatori prosvjeda "1 od 5 milijuna", Vučić je rekao kako bi želio utjecati da se optuženi za prekršaje oslobode jer su to mladi ljudi koji su "zavedeni".

 Vučić je rekao kako on ima pravo na pomilovanje tijekom kaznenog postupka, ali ne i u slučaju prekršaja te pojasnio da na žalbeni prekršajni sud ne može utjecati kao predsjednik, ali može "kao čovjek".

 "Zašto da utječem? Pa, nisu oni odgovorni, već oni koji su ih zaveli...Netko ih je pozvao u šetnju, i šetaju puni adrenalina, a onda ih je netko poveo u RTS i natjerao da urade nešto protiv zakona", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

 Naglasivši kako se poglavito obraća roditeljima uhićenih, srbijanski je predsjednik optužio oporbene vođe da se skrivaju iza prosvjednika i navode ih na nasilje kako bi sebe sačuvali, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo