Bosna i Hercegovina     | 21.03.2019. 10:52 |

Jačanje regionalne saradnje tema sastanka Radne grupe EU za zapadni Balkan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Jačanje regionalne saradnje i uspostava bolje sinergije između regionalnih inicijativa i Evropske unije, neke su od tema sutrašnjeg sastanka Radne grupe EU za zapadni Balkan (EU COWEB) i učesnica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Skup koji se organizira u Sarajevu bit će upriličen na nivou direktora za zapadni Balkan članica Evropske unije i političkih direktora SEECP-a u okviru predsjedavanja Bosne i Hercegovine SEECP-om i predsjedavanja Rumunije Evropskom unijom.

Kako je najavljeno iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH ovaj sastanak bit će prilika za razmjenu mišljenja u pogledu evropskog puta zemalja zapadnog Balkana, sa akcentom na naredne korake u tom pravcu.

Sastankom će zajednički predsjedavati BiH kao predsjedavajuća SEECP-a i Rumunija kao predsjedavajuća EU, a učestvovat će predstavnici zemalja članica EU, učesnica SEECP-a, Komisije EU, Evropske službe za vanjske poslove i Vijeća za regionalnu saradnju (RCC).

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo