Sport     | 19.03.2019. 15:29 |

Više od tisuću trkača na 'Mostar Run Weekendu'

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 19. ožujka (FENA) - Treće izdanje "Mostar Run Weekend" održat će se 22. i 23. ožujka u Gradu na Neretvi.

- Ovo je prigoda da simbolično, preko svih mostova, povežemo sve stanovnike ovoga grada te da ova manifestacija, osim sportsko rekreacijska, ubuduće bude i turistička - izjavio je gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić na konferenciji za novinare u Sportskom savezu Grada Mostara.

Očekuje se da će u tri planirane utrke sudjelovati više od tisuću trkača. Pored humanitarne utrke građana na dionici od 4 kilometra i utrke za djecu na stazi dugoj jedan kilometar, središnji događaj trkačkog vikenda je Mostarski polumaraton za koji je prijavljeno 600 trkača iz 15 zemalja.

Start Mostarskog polumaraton planiran je u subotu, 23. ožujka, u 9 sati kod mosta u Potocima, sjeverno od Mostara, a cilj je ispred Mepas Malla.

Trasa staze vodi od Potoka, desnom stranom Neretve do ulaska u grad, a zatim se nastavlja gradskim ulicama, pa iz policije pozivaju Mostarce i Mostarke da za vrijeme trajanja utrke, od 9 do 12 sati, izbjegavaju korištenje automobila s obzirom da će veliki broj gradskih prometnica biti zatvoreno za promet.

U sklopu "Mostar Run Weekenda" u petak, 22. ožujka, održat će se i konferencija na kojoj će predavači iz cijele regije govoriti o problematici trčanja, prevenciji sportskih ozljeda, rehabilitaciji, o trčanju kao stilu života i pripremama za trkačke pothvate.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Shadrack Kimaiyo pobjednik Mostarskog polumaratona

Inspirativnim pričama snažnih žena službeno započeo Mostar Run Weekend 2024

Na Mostarskom polumaratonu 1.200 trkača iz 51 zemlje svijeta

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!