Kultura     | 20.03.2019. 13:25 |

Promocija i izložba stripa 'Putovanje na Balkan - putem kulturnog naslijeđa'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - "Putovanje na Balkan - putem kulturnog naslijeđa" naziv je promocije i izložbe stripa koja će biti upriličena u četvrtak, 21. marta u prostorijama EU info centra u Sarajevu, u organizaciji tog centra i Balkan Trafik! festivala.

Tokom 2018., Evropske godine kulturnog naslijeđa, Evropska unija je slavila raznoliko kulturno-historijsko naslijeđe u cilju promocije i otkrivanja različitih oblika zajedničkog naslijeđa i naglašavanja te značajne karakteristike koja stvara identitet jednog društva. Kultura nastavlja biti u centru vanjske politike Evropske unije kao jedan od ključnih načina promovisanja dijaloga i međusobnog poštivanja te promocije evropskih vrijednosti.

Prisutnima na događaju obratit će se šef Diplomatskog ureda Ambasade Belgije u BiH William Asselborn, autor stripa i predstavnik Balkan Trafik! festivala Nicolas Wieers koji će predstaviti značaj promocije kulturnog naslijeđa zapadnog Balkana te podršku zvaničnika Evropske komisije prilikom izrade i promocije stripa, kao i predstavnik Delegacije Evropske unije u BiH.

Na prezentaciji će također biti izložena selekcija stranica stripa koje ilustruju najznačajnije bosanskohercegovačke kulturno-historijske spomenike i građevine, saopćeno je iz EU info centra.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Besplatan ulaz na Dane evropskog filma u kinu Meeting Point

Nagrade za najbolje fotografije 'Daj nam motiv-detektuj barijeru kroz objektiv'

Razgovor s književnicima 'Budi dobar prema svom umu' u Mostaru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta