Sport     | 19.03.2019. 14:04 |

Sparsi sutra dočekuju MZT Skoplje u polufinalu play-offa ABA 2 lige

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Košarkaši Sparsa u prvoj utakmici polufinala play-offa regionalne ABA 2 lige sutra u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo na Grbavici dočekuju makedonski MZT Skoplje. 

Trener Sparsa Marko Trbić na pres-konferenciji je kazao da je njegov tim izgubio oba susreta sa MZT-om u regularnom dijelu prvenstva, u decembru prošle godine i prije nekoliko dana u Skoplju, ali da je ogromna razlika između tih utakmica i play-offa.

- Te pobjede govore o njihovom kvalitetu, ali neke utakmice u regularnom dijelu, posebno ova zadnja, nisu imale nikakav rezultatski značaj. Sigurno da će sutrašnja utakmica biti drugačija u pristupu i našem i njihovom. MZT je  izuzetno dobar tim sa dva Amerikanca i šest makedonskih reprezentativaca, ali s druge strane i mi imamo jako dobar tim, dobro ukomponovan, utreniran i u dobroj formi. Vjerujem da ćemo izaći motovisani i uz podršku s tribina s optimizmom dočekujemo ovu utakmicu. Nadamo se pobjedi u seriji i ulasku u željeno finale ABA 2 lige - kazao je Trbić.

Trener Sparsa očekuje izjednačene utakmice u polufinalu.  

- MZT je najefikasniji tim u ABA 2 ligi, sastavlje od nekoliko izuzetnih napadača. S druge strane, mi smo druga  najbolja odbrana lige, a u zadnje vrijeme smo znatno podigli kavlitet igre u napadu. Nadam se da neće biti utakmica s velikim brojem poena, da ćemo odigrati odbranu na nivou na kojem mi to možemo. Mislim da smo mi fizički ipak bolji tim od njih, bolje utrenirani i selektirani - dodao je Trbić. 

Najiskusniji igrač u redovima Sparsa Kenan Bajramović pozvao je navijače da pruže podršku njegovoj ekipi.

- Čitavu smo godinu radili da bi sad na kraju to krunisali. Admosfera u ekipi je odlična. Daćamo sve od sebe da pobijedimo ovu i naredne utakmice. U ovakvim utakmicama je izuzetno je važan spoj iskustva i mladosti kako bi se ostvario određeni rezultat. Pokušaću da mladim igračima objasnim da igraju smireno i da donose najbolja rješenja - kazao je Bajramović. 

Susret se igra u srijedu od 20 sati.

Polufinale se igra na dvije dobivene utakmice.

Uzvratni meč između Sparsa i MZT-a igra se u nedjelju, 24. marta u Skoplju, a eventualana treća utakmica u Sarajevu 28. marta. 

U drugom susretu polufinala play-offa ABA 2 lige sastaju se Primorska (Kopar) i Borac Čačak.

Pobjednici polufinalnih serija igraju finale na tri dobivene utakmice. Serija počinje 1. aprila i igra se dvije po utakmice kod kuće i u gostima. 

Pobjednik finalne serije direkto ulazi u ABA 1 ligu naredne sezone, a poražena ekipa igra baraž protiv Zadra, pretposljednje ekipe ABA 1 lige.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo