Najave     | 19.03.2019. 13:51 |

Konferencija o šumarstvu i drvnoj industriji 4. i 5. travnja u Kupresu

FENA Saopćenje

KUPRES, 19. ožujka (FENA) - Konferencija Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini održat će se u četvrtak i petak, 4. i 5. travnja, u Adria ski hotelu na Kupresu.

Cilj je konferencije postići bolju interakciju između tvrtki, nadležnih institucija i predstavnika akademske i znanstveno-istraživačke zajednice te potaknuti kreiranje obrazovnih, razvojnih i investicijskih projekata na šumi bazirane industrije.

Postojeća demografska kretanja i svojevrsna medijska nepopularnost sektora utječu na nedostatak radne snage, a na svim razinama uočava se potreba za ulaganjem u obrazovanje kadrova, kao i donošenje drugih stimulativnih mjera.

Organizatori poručuju kako će ovogodišnji programski sadržaji uključiti nezaobilazne teme poput "forest managementa", ali i sve aktualnije teme obrazovanja i cjeloživotnog učenja o šumarstvu.

Predviđen je i pregled pozitivnih trendova u Bosni i Hercegovini, certificiranja sirovine, intenzivne suradnje unutar EU te sudjelovanje na međunarodnim projektima, priopćili su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Međunarodna konferencija „KUPRES – Modernizacija šumarstva u BIH“

Na međunarodnoj Fis utrci u slalomu pobjednici Esma Alić iz BiH i Klemen Kosi iz Slovenije

Otvorena skijaška sezona na Kupresu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo