Sport     | 19.03.2019. 13:33 |

Kup BiH - Hadžić i Šilić vjeruju u plasman Sarajeva i Širokog u finale (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Fudbaleri Sarajeva igrat će protiv ekipe Sloge iz Gornjeg Crnjelova u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine, dok će se u drugom meču sastati Široki Brijeg i Tošk iz Tešnja, odlučeno je današnjim žrijebom u Nogometnom savezu BiH. 

Koordinator za sportski segment FK Sarajevo Emir Hadžić zadovoljan je žrijebom, s obzirom na to da je Sarajevo dobilo slabijeg protivnika.

- U prošloj fazi takmičenja imali smo jednog od najtežih protivnika, uspjeli smo proći i znamo svoj cilj. Očekuju nas tri teške utakmice u prvenstvu, tako da nam je drago što nismo izvukli Široki Brijeg. Protivnik nije lagan, ali nadamo se prolasku u finale - izjavio je Hadžić nakon žrijeba. 

Trener OFK Sloga Gornje Crnjelovo Senad Hadžić naglašava da je njegova ekipa dobila najtežek protivnika, ali i da se nada pozitivnom rezultatu. 

- Mi smo mladi klub koji pravi velike rezultate. Ovo je veliki korak za nas i radujemo se da možemo pokazati da smo veliki, a ne mali klub - ističe Hadžić. 

Široki će igrati protiv Toška, a sportski direktor kluba Dalibor Šilić ističe da Širokobriježani ulogu favorita moraju potvrditi na terenu.

- Tošk je slabiji protivnik na papiru, ali morat ćemo to pokazati na terenu. Objektivno smo favoriti i očekujemo prolaz u finale - rekao je Šilić. 

Prvi mečevi na rasporedu su 3. aprila, a domaćini su Sloga i Široki Brijeg, dok se uzvratni susreti igraju sedam dana kasnije.

Pogledajte http://fena.ba/video/2716/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1INEWGVuMCyh12CWabcpl3GuOBYIO9MkS?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Pobjede Širokog i Zrinjskog

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta