Ekonomija     | 19.03.2019. 13:04 |

Potpisani novi ugovori u okviru Programa modernizacije cesta u Federaciji BiH

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO,  19. marta (FENA) - Predstavnici JP Ceste Federacije BiH i izvođača radova, odnosno kompanije Euro-Asfalt Sarajevo, potpisali su danas u Sarajevu nove ugovore u okviru Programa modernizacije cestovnog sektora u Federaciji BiH.

Potpisani ugovori odnose se na LOT 1 (sanacija i rekonstrukcija crnih tačaka i izgradnja traka za spora vozila na području Unsko-sanskog kantona) i LOT 3 (izgradnja kružnog toka Vitkovići i sanacija kolovozne konstrukcije na magistralnoj cesti M20 na području Grada Goražde).

Potpisani ugovor za LOT 3 vrijedan je oko četiri miliona KM. Radi se o rekonstrukuciji ceste dužine oko tri kilometra, a pored toga će se u sklopu rekonstrukcije ceste izvršiti i rješavanje odvodnje i poboljšanje elemenata pješačkog saobraćaja, dakle izgradnja pješačkih staza.

Posao je na javnom tenderu dobila domaća kompanija Euro-Asfalt, radovi praktično počinju s potpisivanjem ugovora, odnosno na terenu za nekih sedam do deset dana  i trebali bi biti okončani u roku šest mjeseci, dakle u ovoj građevinskoj sezoni.

To je jedan od većih projekata na području Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde, a potpisivanju ugovora prisustvovali su među ostalim premijer BPK-a Emir Oković i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović koji su u svojim izjavama za medije istakli važnost realizacije Programa modernizacije cesta, odnosno infrastrukturnih projketa na području tog kantona, te dobru saradnju sa JP Ceste FBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Postavljaju se semafori na sjevernom ulazu u Mostar

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'