Bosna i Hercegovina     | 19.03.2019. 14:18 |

Općina Centar nastavlja podržavati rad Muzeja 'Alija Izetbegović'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić primio je direktora Javne ustanove Muzej "Alija Izetbegović" Adnana Žišku sa kojim je razgovarao o nastavku uspješne saradnje i podrške u radu jednom od značajnijih muzeja u Sarajevu.   

Direktor Žiško je izrazio zahvalnost načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću na podršci koju Općina Centar pruža Muzeju za realizaciju planiranih projekata.

-Planirali smo u ovoj godini izdavanje knjiga prvog predsjednika Predsjedništva nezavisne RBiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića. Također, imamo ideju da na području ove lokalne zajednice realizujemo radionicu pod nazivom 'Deset stećaka'. Radionica u trajanju od deset dana bi se realizovala u parku pored Druge gimnazije, a pod vodstvom akademskog kipara Samira Sućeske sa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Iskreno se nadamo da će nam Općina Centar kao i nebrojeno puta do sada pomoći u realizaciji planiranih aktivnosti - pojasnio je Žiško.

Načelnik Ajnadžić je kazao da, s obzirom na poštovanje lika i djela prvog predsjednika Predsjedništva nezavisne RBiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića, te uvažavajući rad i značaj ove institucije, izvršna i zakonodavna vlast Općine Centar su spremni, u skladu sa mogućnostima, nastaviti finansijski pomagati projekte koje realizuje ovaj muzej.

Između ostalog, na sastanku je razgovarano i o ustupanju na korištenje prostorija foto galerije Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1) za potrebe Javne ustanove Muzej "Alija Izetbegović", saopćeno je iz Općine Centar.  

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo