Magazin     | 19.03.2019. 13:11 |

'Božić 2018. i Nova godina' najljepša marka HP-a Mostar

FENA Denis Leko

MOSTAR, 19. ožujka (FENA) - Najljepšom markom Hrvatske pošte (HP) Mostar za 2018. godinu na svečanom proglašenju u utorak u Glavnoj pošti Mostar proglašena je marka "Božić 2018. i Nova godina" s motivom Nove godine, autorice Kristine Ćavar, koja prikazuje notni zapis jedne od najstarijih hrvatskih božićnih pjesama "Narodi nam se Kralj nebeski".

Akademska slikarica i djelatnica Franjevačkog muzeja i galerije u Širokom Brijegu Kristina Ćavar kazala je kako je ovo drugi put da njezina poštanska markica osvaja prvo mjesto.

- Ovog puta radi se o markici koja predstavlja Novu godinu, prikaz anđela i djece koja se raduju Novoj godini, novim počecima i novom blagoslovu, a ujedno sadrži i notni zapis božićne pjesme 'Narodi nam se Kralj nebeski' - ustvrdila je Ćavar.

Ocijenila je kako je cilj ove markice bio promocija navedene božićne pjesme u svijetu.

- Mislim da sam poprilično uspjela u tome i jako sam sretna. Ovo za mene također predstavlja i neko priznanje iz likovnosti, priznanje za moj trud i rad, ali i poticaj da i dalje razvijam svoju umjetnost i gradim svoj likovni opus - istaknula je Ćavar.

Drugo mjesto pripalo je izdanju "Mitovi i flora 2018. - Vila Vjetrenica i vrijesak" autorice Magdalene Džinić Hrkać, dok je treće mjesto osvojila poštanska marka "Međunarodni dan obitelji" autorice Karoline Marušić.

Inače, u 2018. godini izdano je 27 poštanskih maraka, a o najljepšoj su odlučili glasovi pristigli na glasačkim listićima, te se nakon proglašenja najljepše marke HP-a Mostar izvuklo i deset dobitnika vrijednih nagrada koji su sudjelovali u nagradnoj igri "Najljepšu marku biraj, kufer pakiraj".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

Prigodnim poštanskim markama HP Mostar obilježava Međunarodni dan vina

Prigodnom poštanskom markom HP Mostar obilježila 700. obljetnicu smrti Marka Pola

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'