Ekonomija     | 19.03.2019. 12:30 |

Vogošća dobija moderno polazno autobusko stajalište

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Nakon četiri godine intenzivnih priprema i dvije godine obezbjeđivanja potrebnih sredstava i provođenja procedura, u Općini Vogošća danas je potpisan ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći.

Ugovor je potpisan između Općine Vogošća, koju je predstavljao općinski načelnik Edin Smajić i izvođača radova, firme "Termo Beton" d.o.o. iz Breze, koju je predstavljao zamjenik direktora Ahmed Turbo.

Polazno autobusko stajalište će se graditi u ulici Braće Kršo, na mjestu otvorenog parkinga i zelene površine. Vrijednost tog projekta je 591.134,07 KM, od čega je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo osiguralo 450.000 KM, a ostatak Općina Vogošća.

Načelnik Smajić je podsjetio kako se radi o projektu koji je u razvojne planove uvršten još prije više decenija, ali da su tek sada, zahvaljujući koordiniranim aktivnostima Općine Vogošća i Kantona Sarajevu u posljednjih nekoliko godina, stvoreni uslovi da se ovaj projekat i realizuje.

Radovi će početi kada se imenuje nadzor nad izvođenjem radova, a rok za izvođenje radova je 90 radnih dana od dana uvođenja u posao, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Općina Vogošća - Potpisivanje ugovora u vezi s Društvenim centrom Blagovac u 13 sati

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Bez problema protekli izbori u Općini Vogošća, na biračkim mjestima nisu zabilježene nepravilnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu