Ekonomija     | 19.03.2019. 12:18 |

Potpisan Administrativni aranžman za predstojeću konferenciju EBRD-a (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i generalni sekretar Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Enzo Quattrociocche potpisali su danas u Sarajevu Administrativni aranžman za Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD, te investicijsku konferenciju i biznis forum koji će početkom maja biti održani u Sarajevu.

Šarović je izjavio da je predstojeći Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD jedan od događaja za koji je on kao ministar želio da budu održani u Sarajevu, te je zahvalio svima koji su mu pomogli da se to i ostvari.

- Ako svi zajedno ovaj događaj pametno iskoristimo uvjeren sam da ćemo promijeniti opštu sliku o Bosni i Hercegovini i to je vrlo važan trenutak koji kao zemlja treba da iskoristimo - istakao je Šarović.

Dodao je da će to biti prilika koju trebaju iskoristiti svi nivoi vlasti, privredne komore i FIPA, jer slična prilika Bosni i Hercegovini neće dugo biti pružena. 

Quattrociocche je naveo da pripreme spomenutih događaja dobro napreduju te da se s pravom može očekivati da sastanak i konferencija budu uspješno održani.

- Međunarodni mediji, zajedno s bh. medijima, doprinijet će da to bude uistinu globalni događaj koji će predstavljati jedinstvenu priliku za predstavljanje Bosne i Hercegovine svijetu i siguran sam da ćete to iskorostiti - poručio je Quattrociocche.

Sarajevo će od 7. do 9. maja biti domaćin Godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD, te investicijske konferencije i biznis foruma koji će ugostiti više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih državnih zvaničnika i predstavnika organizacija civilnog društva.

Pogledajte http://fena.ba/video/2715/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1B1SvoXYe0KrOm5nLx4Zi12veIwr2zpu8?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo