Kultura     | 19.03.2019. 11:25 |

Edukativna radionica za knjižničare u sklopu projekta 'Digitalni građanin'

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 19. ožujka (FENA) - JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih iz Zagreba te INTERA Tehnološkim parkom, domaćin je druge edukativne radionice za knjižničare u sklopu projekta "Digitalni građanin".

Na edukaciji, koja će se održati u četvrtak, 21. ožujka, s početkom u 14 sati u prostorijama Knjižnice Ljubuški, nazočit će predstavnici gradskih knjižnica Ljubuški, Grude i Livno.

Knjižničari će tom prigodom moći naučiti kako koristiti BOSON uradi sam komplete – dodatak za micro:bit, te kako stečena znanja primijeniti na stvaranju vlastitih kreativnih projekata s ciljem dodatnog obrazovanja svojih korisnika.

Knjižnica Ljubuški u proteklom je razdoblju upriličila šest, od planiranih 18 u tekućoj godini, edukativnih radionica u sklopu projekta "Digitalni građanin" na kojima su sudjelovali učenici OŠ Marka Marulića Ljubuški i OŠ Ivane Brlić Mažuranić Gračine-Humac.

Zahvaljujući projektu "Digitalni građanin" korisnici knjižnica će od najranije dobi moći usvajati nove vještine i znanja posuđujući i koristeći opremu te sudjelujući na besplatnim edukativnim radionicama kodiranja i digitalnog stvaranja.

Kroz implementirane aktivnosti, na jednostavan i zabavan način u vlastitoj lokalnoj zajednici svoje će vještine razvijati novi budući inovatori i kreatori, otvarajući tako nove mogućnosti i perspektive za Bosnu i Hercegovinu, priopćili su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

U Mostaru radionica o stanju i problemima energetske tranzicije u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'