Bosna i Hercegovina     | 19.03.2019. 11:18 |

Apel za pomoć mladiću Mahiru Memiću iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 19. marta (FENA) - Bugojansko udruženje "Đerđef“ pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za liječenje 21-godišnjeg Mahira Memića iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

-Mahir već jedanaest godina boluje od epilepsije, a bolest se sve više manifestira kroz svakodnevne, kratke ali nesnošljive napade. Bezuspješno se liječio u Sarajevu, zbog čega smo u februaru organizirali njegov odlazak na kliniku u Beč. Predao je nalaze, i sada čeka odgovor ljekara, šta dalje - kazala je predsjednica ovog udruženja Šida Kalbić.

Vjeruje da će Mahir uspjeti pobijediti bolest kao i mnoga druga djeca koja su posredstvom Udruženja "Đerđef“ već bila na liječenju u Austriji.

-Pretrage su pri kraju, i mi očekujemo ponovni poziv za Austriju. Pozvali smo sve humane ljude da nam se pridruže u prikupljanju pomoći za nastavak Mahirovog liječenja. Još nismo sigurni o kojem iznosu se radi, ali ne želimo biti nespremni kada nas pozovu – naglasila je.

Kako Mahirova porodica nije u stanju obezbijediti neophodna sredstva i novac za mjesečne terapije koje koštaju 1.780 eura, upućen je apel svima koji su u mogućnosti da mu pomognu.

-Udruženje je u BBI banci otvorilo račun za Mahira Memića: 141-060-000-90-97-135. Također, pozivom na broj 090/291-019 svi zainteresirani građani mogu donirati 2 KM za liječenje ovog mladića - istaknula je Šida Kalbić.

Dodaje kako je u planu da se uskoro organizira i humanitarni koncert za ovog mladog Gornjovakufljanina.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sigurna kuća iz Međugorja uputila apel za pomoć

Apel za pomoć četveročlanoj porodici iz Vareša kojoj je vatra uništila dom

Majci dvoje djece otkazuje srce, hitno potrebno 115.000 KM za operaciju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana