Ekonomija     | 19.03.2019. 10:47 |

Najavljeni protesti radnika i penzionera bugojanskog preduzeća 'Binas'

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 19. marta (FENA) - Protestno okupljanje radnika i penzionera preduzeća "Binas“, koji još uvijek nisu naplatili svoja potraživanja, zakazani su u srijedu ispred prostorija, odnosno kapije ove bugojanske firme.

- Već nekoliko godina čekamo da profunkcionira pravni mehanizam Federacije BiH, kako bi konačno naplatili zaostala potraživanja. Realizaciju sudskih presuda i rješenja o izvršenju Općinskog suda Bugojno čeka više od tristo radnika - kazali su predstavnici Koordinacionog odbora za rješavanje zaostalih potraživanja u preduzeću "Binas“.

Iz ove koordinacije pozivaju radnike i penzionere, s pravomoćnim sudskim presudama, da dođu na proteste kako bi se "posljednji put upozorile sve relevantne institucije i ličnosti u Federaciji BiH da konačno riješe njihove probleme“.

-Obraćali smo se za pomoć predstavnicima svih nivoa vlasti. Nažalost, izostala je reakcija koju smo očekivali, s obzirom da se radi o radnicima i penzionerima u poodmakloj životnoj dobi, kojima su potraživana sredstva neophodna za egzistenciju, a mnogima i za liječenje - istakli su iz ove koordinacije. 

Nadaju se da će njihov "novi vapaj naići na razumijevanje odgovornih i da će, nakon višegodišnje agonije, istrajati u pronalasku modusa kojim će naplatiti zaostala potraživanja“.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'