Servisne informacije     | 19.03.2019. 10:44 |

Raskvašen snijeg i poledica u višim planinskim predjelima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - U višim planinskim predjelima upozorava se na mogućnost nailaska na raskvašen snijeg ili poledicu. Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu.

Na planinskim prijevojima, kao i u usjecima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima preporučuje se opreznu vožnju i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja. 

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog izvođenja sanacionih radova. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. 

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, soapćeno je iz BIHAMK-a. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom