Stranačke aktivnosti     | 18.03.2019. 17:05 |

Saopćenje za javnost KO DF TK

FENA Saopćenje

Ne skačite sa tornja, KO DF TK neće biti dio marionetske Vlade gospodina Mirsada Kukića, gospodina Fahrudina Radončića i sarajevskih "kavijar" ljevičara 

Tužno je gledati kako su gospodin Mirsad Kukić i gospodin Fahrudin Radončić naprasno postali dopisni članovi aktuelnog rukovodstva SDP-a. 

Nakon što je Glavni odbor SDP-a BiH ostao pri stavu da se vlast ne pravi sa "nacionalnim strankama" (štagod to značilo!?), te da se daje puna podrška Kantonalnom odboru SDP TK da ponudi program građanskoj platformi za formiranje Vlade u tom kantonu, postalo je smiješno slušati salonske ljevičare kako SBB gospodina Fahrudina Radončića, ali i PDA - koja je nastala kao odmetnuta frakcija SDA, svrstavaju u tzv. građansku platformu. Što se tiče Stranke za BiH, opštepoznato je da je gospodin Amer Jerlagić, nedavno, potpisao Sporazum sa gospodinom Bakirom Izetbegovićem o zajedničkom djelovanju sa SDA, nakon što je SBB u koordinaciji sa PDA - sa kojom je u vlasti u TK, uspio rasturiti tzv. Koaliciju 19. 

Javnost je upoznata da su zastupnici SBB-a nedavno sami izašli iz građanske platforme - tzv. Koalicije 19 uz njihovo obrazloženje da djeluju zajedno sa zastupnicima PDA. Aktuelnu Vladu TK čine PDA i SBB, tako da je SBB već duboko u vlasti sa PDA gospodina Mirsada Kukića. SBB-u smo dali priliku kada je priča oko Koalicije 19 tek bila pokrenuta. Nažalost, pokazalo se da su njihove veze sa PDA ostvarene kroz zajedničko učešće u vlasti TK, mnogo snažnije od želje za promjenama i reformama, tako da bi svaki ulazak u vlast sa SBB-om pri parlamentarnoj većini od 19 zastupnika značio sasvim izvjesnu mogućnost blokade u svakoj situaciji donošenja bilo kakvog zakona ili drugog opšteg akta koji bi bio protivan dobro etabliranim interesima ovih političkih subjekata, odnosno usmjeren na promjenu postojećeg stanja. 

Pri takvom stanju stvari, bez potrebe da bilo ko skače sa tornja, mnogo je časnije ostati opozicija u TK nego biti u vlasti čije će ključne odluke i dalje donositi gospoda Mirsad Kukić i Fahrudin Radončić, kao što su to radili i u prethodne četiri godine. Osim toga, nametanje tutora možda je uobičajen način funkcionisanja za aktuelno rukovodstvo SDP-a. Međutim, KO DF TK čine punoljetni i poslovno sposobni ljudi kojima ne treba starateljstvo u vidu gospodina Heleza i drugih. Stoga, ukoliko se okolnosti promijene te ukoliko bude potrebe za tim, KO DF TK će voditi razgovore isključivo sa ovlaštenim predstavnicima KO SDP-a TK. Mi nemamo svoje, pa nam ne pada napamet niti da pregovaramo sa tuđim tutorima.

 

Kantonalni odbor DF TK

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo