Stranačke aktivnosti     | 18.03.2019. 15:17 |

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

FENA Saopćenje

Nezavisni blok održao je danas Press konferenciju u Bihaću na kojoj se govorilo o razvojnim projektima i prioritetima djelovanja Nezavisnog bloka u narednom periodu.

“Kada su u pitanju državni i federalni nivo, Nezavisni blok planira da se nastavi baviti tematikom rasterećenja privrede i mjera koje će dovesti do rasta plata, ali i zaustavljanja rasta poreskih opterećenja, te njihovog smanjivanja. Prošle sedmice su naši zastupnici Aida Baručija i Amer Obradović podnijeli set inicijativa i rješenja za poboljšanje statusa radnika i poslovnog ambijenta. Također, pitanje usvajanja novog izbornog zakona i sprečavanja izbornih krađa i namještanja izbora, o čemu su javno govorili i predstavnici OSCE- a i drugih međunarodnih institucija koje su pratile izbore u BiH, će biti naš poseban prioritet i nadalje. Problem koji ima USK po pitanju migracija je ozbiljan, dugo sam i lično na njega ukazivao, tražili smo kao stranka, da se pitanje prihvata migranata ravnomjerno rasporedi u cijeloj BiH i da se državne institucije čija je to nadležnost maksimalno uključe. Krajem mjeseca će Bihać posjetiti veliki broj načelnika i gradonačelnika iz cijele BiH, predstavnika najviših institucija vlasti države i međunarodnih organizacija gdje ćemo zajedno tražiti najbolja rješenja za grad Bihać i cijeli USK koji je pogođen ovom situacijom.” - kazao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

“Ministarstvo privrede USK aktivno radi na razvojnim projektima od strateškog značaja za naš kanton. Posebno izdvajamo projekat izgradnje Vjetroparka snage 40 MW ukupne investicijske vrijednosti od 120 miliona KM, koji predstavlja najveću investiciju na kantonu od završetka rata. Ministarstvo je u pripremi usvajanja novog zakona o privatno javnom partnerstvu koji će omogućiti investicijske projekte u zdravstvu, ali i drugim oblastima privrede. Također, aktivno radimo na projektima finalne obrade drvete sa domaćim i stranim investitorima s ciljem većeg zapošljavanja naših građana. Podrška realnom sektoru kroz subvencije kamata na kredite je projekat koji će osigurati oko 15 miliona KM kreditnih srestava privrednicima na našem kantonu, po povoljnim kamatnim stopama.” – kazao je ministar privrede USK i predsjednik Kantonalnog odbora Nezavisnog bloka Nijaz Kadirić.

“Nezavisni blok će ustrajati da prave teme budu na dnevnom redu i Skupštine i Vlade u kojoj imamo ministra. I to je svima vidljivo - od zaustavljanja odlaska mladih, redovnih i većih izdvajanja za poljoprivrednike do brojnih razvojnih projekata kojih je nosilac ministarstvo privrede na čijem je čelu naš član. Pokazaćemo da politika hoće i može biti drugačija i služiti svim ljudima, a ne samo odabranim i bliskim” - izjavio je Nisvet Jusić, poslanik NB u Skupštini USK.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo