Servisne informacije     | 18.03.2019. 14:10 |

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - U zapadnoj Bosni i ponegdje u Hercegovini pada slabija kiša. Kolovoz je mjestimično mokar pa se apeluje na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu. Na planinskim prijevojima, kao i u usjecima, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježe se duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Apeluje se na vozače za strpljenje i razumijevanje. 

Na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana